Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Trip To Prague - D.M. Live

Μεγαλη ταλαιπωρια λοιπον. Η τετραωρη σταση εργασιας στο αεροδρομιο την μερα της αφιξης μπορει να μην εγινε αιτια να ματαιωθει η πτηση αλλα η ταλαιπωρια αφανταστη. Και μας εφαγε ουσιαστικα μια ολοκληρη μερα απο την Πραγα. Πηγαμε στο αεροδρομιο στις 08:00 και πεταξαμε στις 14:30. Ετσι αντι να φτασουμε στις 11:30 ωρα Τσεχιας, φτασαμε περιπου στις 16:00, πηγαμε στο ξενοδοχειο και καπακι στη συναυλια. Οχτω απο Αθηνα - Σπυρος, Δημητρα, Αντωνης, Ελενη, Λευτερης, Καντια, Σπυρος, Ευτυχια - και 2 απο Θεσσαλονικη - εγω και η Μυρτω. Εξω απο το γηπεδο μας επιασε και βροχη αλλα ευτυχως συντομη. Ο κοσμος πολυς φυσικα. Η συναυλια καλη, δεν εβλεπα ομως και πολλα, ειμασταν αρκετα πισω.
Η Πραγα ομορφη αλλα και αλλαγμενη σε σχεση με το 2003 και το 1998 που ξαναπηγα. Πιο ακριβη, ειδικα στα τουριστικα μερη και πολλα λαμογια που σε κλεβουν οπου σε βρουν. Βρισκονται (?) σε περιοδο προσαρμογης στο ευρω και γινεται μπαχαλο. Οι ταμειακες τους δεν αναφραφουν τις τιμες σε ευρω, μονο σε κορωνες. Παιρνουν € αλλα οχι 50αρικα και καποιοι οχι κερματα. Την ισοτιμια, που ειναι χοντρικα 1€=25κορωνες, την κανονιζουν οπως θελουν. Οταν δωσεις € παιρνεις ρεστα σε κορωνες και γινεται σφαγη. Σε ενα restaurant μας εβαλαν καπελο 15% για το σερβιτορο! Καποιοι απο μας πληρωσαν στο ταξι για μια διαδρομη των 100 κορωνων 800!! Ξυπνησανε κι οι Τσεχοι!
Εκνευριστικος σε καποιες φασεις ο πολυς κοσμος, δεν μπορουσες να περπατησεις.
Η Πραγα πανεμορφη, δεν χρειαζεται να το πω εγω.
Γενικως η παρεα ηταν καλη και περασαμε ολοι καλα. Ξεχασα να πω οτι περπατησα περιπου 50 χιλιομετρα αλλα αξιζε. Αρρωστησα και λιγο, εχω συναχι, αδυναμια και βηχω.
Αυτα, φωτογραφιες αργοτερα....

1 σχόλιο: