Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Μπασκετ

Εβλεπα πριν την εθνικη μπασκετ...
Παλια μου αρεσε αυτο το αθλημα. Τωρα δεν μπορω να δω πανω απο 3 λεπτα. Νομιζω οτι το μπασκετ εξελιχθηκε και εγινε για ανθρωπους πανω απο 2 μετρα, ακαμπτους, αλυγιστους, κρεμανταλαδες. Παντα για ψηλους ηταν αλλα τωρα ολοι μοιαζουν με ξυλαγκουρα. Ποιος θα σηκωσει το χερι ποιο ψηλα. Θυμαμαι τα παιχνιδια του ελληνικου πρωταθληματος, οταν πηγαινα γυμνασιο/λυκειο, οπου πρωταγωνιστουσαν παιχταραδες που μπορουσαν να δωσουν και λιγο θεαμα και κατι διαφορετικο απο το 'ειμαι αγγουρι αλλα πηδαω ψηλα και θα κερδισω' που εχουμε σημερα. Τερνερ, Ινγκραμ, Μπερι, Γκαλης, Σουμποντιτς, Πασπαλιε, Λιβινγκστον, Στηβ Μπαρτ, ΜακΝτανιελς, Ζντοβντζ, Κακιουσης, Γιαννακης, Ταρπλει, Πρελεβιτς, Κορφας.....ποιον να πρωτοθυμηθω! Ολοι αυτοι μπορουσαν να κανουν μια βιρτουοζικη ενεργεια, κατι διαφορετικο, εναν ελιγμο, εναν ωραιο συνδυασμο, να παιξουν γρηγορο μπασκετ. Σημερα μου φαινονται ολοι ιδιοι. Αγγουρια. Και εχει γινει και το μπασκετ τοσο προσηλωμενο στην τακτικη και βασισμενο στην καλη αμυνα, τοσο αργο που ειναι και βαρετο και οι παιχτες φαινονται ακομη πιο αγγουρια.
Σκεφτομενος ολα αυτα εχοντας την τηλεοραση ανοιχτη και ψευτοπαρακολουθοντας το ματς μου ηρθε μια -ακομα- πρωτοπωριακη ιδεα! Να γινουν 2 κατηγοριες στο μπασκετ. Ανω των 1,95 και κατω των 1,95!! Οπως γινεται στο μποξ με τις κατηγοριες βαρους. Νομιζω πως στην κατηγορια των "κοντων" θα παιζεται πολυ πιο ομορφο μπασκετ. Τα σωματα ειναι πιο ευελικτα και οι αθλητες θα αναπτυξουν πιο πολυ τις επιθετικες τους αρετες και την ταχυτητα τους και την ικανοτητα να κλεβουν μπαλες.
Το αλλο που με εκνευριζει και δεν μπορω να παρακολουθησω μπασκετ ειναι η μαλακισμενη ξενη ορολογια που χρησιμοποιουν οι 2-3 καραγκιοζηδες που εχουν παρει εργολαβια ολες τις μεταδοσεις ολων των αθληματων -πλην ποδοσφαιρου- λες και εμεις πρεπει sony και καλα να ημαστε ειδημονες. Ακουω λοιπον τη μεταδοση και δεν βγαζω ακρη με τιποτα παρολο που ξερω καλουτσικα Αγγλικα, φαντασου ενας που δεν ξερει καθολου. Υπαρχει περιπτωση να παρακολουθησει? Ποτε. Μας εφαγε η ξενομανια και η μαλακια πανω απ'ολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου