Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Βιβλιο-προταση!

Ονειρα
Ειτε δεν βλεπουμε καθολου ονειρα ειτε τα ονειρα μας ειναι ενδιαφεροντα. Πρεπει να οργανωσουμε και τη ζωη του ξυπνου με τον ιδιο τροπο, ειτε να μην ειμαστε καθολου ξυπνητοι ειτε να ειμαστε ξυπνητοι με ενδιαφεροντα τροπο.
***
Εχει μεγαλη σημασια για τη μοιρα ενος λαου και της ανθρωποτητας το ξεκινημα της κουλτουρας απο τη σωστη θεση - οχι απο την "ψυχη" (οπως πιστευε η μοιραια δυσιδαιμονια των κληρικων και των ημικληρικων). Η σωστη θεση ειναι το σωμα, η διαιτα, η φυσιολογια.
***
Ολα τα κρατη, στα οποια ενδιαφερονται για την πολιτικη κι αλλοι, εκτος απο τους πολιτικους, ειναι ασχημα οργανωμενα και τους αξιζει να καταστραφουν απο αυτην την πληθωρα των πολιτικων.
***
Και ο χρονος μετριεται απο αυτη την καταραμενη μερα απο την οποια αρχισε η συμφορα - απο την πρωτη μερα του χριστιανισμου! Γιατι να μην τον μετραμε απο την τελευταια του χριστιανισμου; Γιατι οχι απο σημερα; Επαναξιολογηση ολων των αξιων!

Αυτα και αλλα πολλα αποφθεγματα στο βιβλιο " Νιτσε - Αποφθεγματα" απο την εκδοτικη Θεσσαλονικης. Ωραιος τροπος να παρεις μια γευση για καποια απο τα απλα πραγματα που ειπε ο Νιτσε χωρις να σε πιασει πονοκεφαλος. Αξιζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου