Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Λέσχη Bilderberg: "Χειραγωγοί και Μαριονέτες"

Σημερα το βρηκα αλλα ειναι παντα επικαιρα τετοια θεματα.
http://www.zougla.gr/news.php?id=3325
Λέσχη Bilderberg: "Χειραγωγοί και Μαριονέτες"
23 Ιουνίου 2008, 19:44
Κλεάνθης Γρίβας


Προφυλαγμένη από κάθε δημοσιότητα και υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας συνήλθε η ετήσια συνέλευση των «χειραγωγών του κόσμου» της Λέσχης Bilderberg στις 5-8 Ιουνίου 2008 στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Westfields Marriott στο Chantilly της Βιρτζίνια, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσιγκτον.
Από ελληνικής πλευράς προσκεκλημένοι ήταν
• Ο Γεώργιος ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, υπουργός οικονομίας της ΝΔ, για τέταρτη φορά (2005, 2006, 2007, 2008)
• Η Άννα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τέως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τέταρτη φορά (2004, 2005, 2007, 2008)
• Ο Αλέξης ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» για δεύτερη φορά (2002, 2008)
• Ο Δημήτρης ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος της εταιρείας «Τιτάν».
• Ο Θωμάς ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, πρόεδρος της εταιρείας V + O Communication.
Η Λέσχη Bilderberg (Μπίλντερμπεργκ), είναι ένα οργανωτικό τμήμα της Καπιταλιστικής Διεθνούς και λειτουργεί ως κλειστό «διευθυντήριο» με στόχο την ενοποίηση των καπιταλιστικών πολιτικών στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.
Ιδρύθηκε το 1954 με πρωτοβουλία των παραγόντων που συγκροτούν τον εσώτατο πυρήνα του αμερικανικού καπιταλισμού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τη Β. Αμερική και την Ευρώπη, από το χώρο του κατεστημένου στο πεδίο της οικονομίας, της πολιτικής, των ακαδημαϊκών οργανισμών, της στρατιωτικής ισχύος και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Η Λέσχη πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ολλανδικό ξενοδοχείο Bilderberg όπου έγινε η πρώτη σύνοδός της το 1954, την οποία συγκάλεσε ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας (ένα «γαλαζοαίματο» παράσιτο με ναζιστικό παρελθόν, που βρέθηκε στην κορυφή της κλίμακας των εξαγορασθέντων από την εταιρεία Lokheed, όταν αποκαλύφθηκε το ομώνυμο διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς).
Οι χειραγωγοί (τα μέλη του εσωτερικού κύκλου της οργάνωσης) και οι μαριονέτες (οι εκάστοτε προσκεκλημένοι), ένα σύνολο από περίπου 130 άτομα με επιρροή στο πεδίο της οικονομίας, των ΜΜΕ και της πολιτικής, συνέρχονται μια φορά το χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Ευρώπη και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.

Η Λέσχη διατηρεί ένα γραφείο στην πόλη Leiden της Ολλανδίας.
1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Λέσχη των χειραγωγών του κόσμου είναι οργανωμένη κατά το αξεπέραστο ολοκληρωτικό μοντέλο της χριστιανικής, μασονικής, ναζιστικής και κομμουνιστικής οργάνωσης, που της επιτρέπει να αυτο-αναπαράγεται διαρκώς, να αποφασίζει για τα σημαντικότερα ζητήματα του πλανήτη και να μη λογοδοτεί ποτέ και σε κανένα.
Σύμφωνα με το «Πληροφοριακό Δελτίο» της Bilderberg του 2002 (που διατίθεται από το Γραφείο της στο Leiden της Ολλανδίας), η «Λέσχη» είναι οργανωμένη πυραμιδικά σε τρία επίπεδα, με τρόπο ώστε όλη η εξουσία να εκπορεύεται από και να επικεντρώνεται στην κορυφή της πυραμίδας:
1) Επίπεδο πρώτο: Στην κορυφή της οργανωτικής πυραμίδας βρίσκεται η Συμβουλευτική Επιτροπή ή «Εσωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με το «Πολιτικό Γραφείο» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Αποτελείται από τους αυτοδιορισμένους εκπροσώπους ορισμένων οικονομικών αυτοκρατοριών, από τους οποίους επιλέγονται τα μέλη του δεύτερου οργανωτικού επιπέδου (της Διοικητικής ή Διαχειριστικής Επιτροπής ή «Εξωτερικού Κύκλου»). Το 2002, ο Εσωτερικός Κύκλος απαρτίζονταν από τους:
Giovanni Agnelli
ΙΤΑΛΙΑ
Eric Roll of Ipsden
ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ
David Rockefeller
ΗΠΑ
Otto Wolff von Amerongen
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

2) Επίπεδο δεύτερο: Αμέσως μετά, βρίσκεται η Διοικητική ή Διαχειριστική Επιτροπή ή «Εξωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με την «Κεντρική Επιτροπή» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Τα μέλη της επιλέγονται από τον «Εσωτερικό Κύκλο». Το 2002, τα μέλη της «Διαχειριστικής Επιτροπής» ανέρχονταν σε 35 (στα οποία περιλαμβάνονται και τα 4 μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής») και προέρχονταν από τις εξής χώρες:
ΗΠΑ
8
Αυστρία
1
Καναδάς
1
Γερμανία
4
Βέλγιο
1
Νορβηγία
1
Ην. Βασ
3
Δανία
1
Ολλανδία
1
Ιταλία
3
ΕΛΛΑΔΑ
1
Πορτογαλία
1
Γαλλία
2
Ιρλανδία
1
Σουηδία
1
Ελβετία
2
Ισπανία
1
Τουρκία
1
Φινλανδία
1
Οι μόνοι Έλληνες που συμμετείχαν στη «Διαχειριστική Επιτροπή» της Bilderberg είναι οι: Κώστας Καρράς, πρόεδρος της εταιρείας Πόρτο Καρράς, και Γεώργιος Δαβίδ, πρόεδρος της εταιρείας Coca-Cola.

3) Επίπεδο τρίτο: Στη βάση της οργανωτικής κλίμακας βρίσκονται οι «Προσκαλεσμένοι» στις ετήσιες συνόδους της Λέσχης, οι οποίοι επιλέγονται από την «Διαχειριστική Επιτροπή», ανάλογα με τις σκοπιμότητες που πρέπει να εξυπηρετηθούν σε κάθε χρονική στιγμή σε διάφορες χώρες. Οι «προσκαλεσμένοι» (που αντιστοιχούν με την «Οργάνωση Βάσης» των Κομμουνιστικών Κομμάτων):
• Αναλαμβάνουν να «διαχύσουν» τον προσανατολισμό και τις αποφάσεις της Bilderberg στο πολιτικό και οικονομικό τους περιβάλλον και στην κοινή γνώμη της χώρας τους, και
• Διαθέτουν επιρροή ή παίζουν ή προορίζονται να παίξουν κάποιο σημαντικό ρόλο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.
Συνεπώς, για ευνόητους λόγους, είναι εξόχως αναγκαία και χρήσιμη η συστηματική παρακολούθηση και αποτίμηση της δημόσιας συμπεριφοράς και της εξέλιξης των μελών της Bilderberg στην εσωτερική πολιτική σκηνή κάθε χώρας.

2. ΣΚΟΠΟΙ

Σκοπός της Bilderberg είναι να συντονίζει τις δράσεις των κατόχων της οικονομικής ισχύος στη Β. Αμερική και την Ευρώπη, με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται αφενός ο κοινός στόχος τους (δηλαδή, η εδραίωση των συμφερόντων τους και ο έλεγχος των πληθυσμών) και, αφετέρου, η εναρμόνιση της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής κάθε χώρας με τους σχεδιασμούς του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) των ΗΠΑ.

[Παρένθεση: Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council of Foreign Relations, CFR), είναι ο πλέον πανίσχυρος ιδιωτικός οργανισμός στις ΗΠΑ, ο οποίος εκδίδει το περιοδικό Foreign Affairs. Είναι ένας εξω-συνταγματικός πόλος ισχύος, ο οποίος καθορίζει, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, την εκάστοτε ηγετική ομάδα και το βασικό προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.]

Από το 1954 και μετά, η Bilderberg πραγματοποιεί μια διεθνή συνάντηση κάθε χρόνο, η οποία γίνεται σε διαφορετική χώρα κάθε φορά, «κεκλεισμένων των θυρών», υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Στις ετήσιες συναντήσεις του, που διαρκούν τρεις ημέρες, λαμβάνουν μέρος μόλις 100 έως 130 άτομα από το χώρο της οικονομίας, των ΜΜΕ και της πολιτικής.
• Οι «καλεσμένοι» επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, δεσμεύονται με την «υποχρέωση της σιωπής» και απαγορεύεται να μιλήσουν ιδιωτικά ή δημόσια για τις συνεδριάσεις.
• Όσοι απ’ αυτούς είναι πολιτικοί απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους. Αυτό δημιουργεί ένα μείζων πολιτικό και ηθικό πρόβλημα, δεδομένου ότι οι καθ’ υπόθεση εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συμφερόντων ενός λαού καθίστανται φορείς των συμφερόντων ενός άτυπου ιδιωτικού υπερεθνικού οργανισμού.
• Τα πρακτικά των ετήσιων συναντήσεων δεν δίνονται στη δημοσιότητα.
Η Γραμματεία της Bilderberg διατείνεται ότι οι συνδιασκέψεις της Λέσχης «είναι μυστικές για να ενθαρρύνεται η ειλικρινής και ανοικτή συζήτηση» μεταξύ αυτών που συμμετέχουν.
Αλλά, όταν αυτές οι συζητήσεις γίνονται από τους ισχυρότερους χρηματιστές, πολιτικούς και επιχειρηματίες των ΜΜΕ στον κόσμο, σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, ευλόγως γεννιέται το ερώτημα: «Εάν αυτά που συζητούν είναι για το καλό των απλών ανθρώπων, γιατί δεν τα δημοσιοποιούν;». Κάτω από τις συνθήκες της ασφυκτικής μυστικότητας και όταν κανένας δε γνωρίζει τι συζητούν, η χρήση του όρου «ανοικτή συζήτηση» συνιστά διαστροφή.
Σε κάθε μυστική και απροσπέλαστη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg ένας ασήμαντος αριθμός ανθρώπων διαμορφώνει μια συναίνεση για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να απασχολήσουν τον κόσμο τα επόμενα χρόνια, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Οι πραγματικοί στόχοι της Bilderberg έχουν αποσαφηνιστεί με ακρίβεια από πολλά έγκυρα δημοσιογραφικά όργανα:
• Κατά τους Times του Λονδίνου, η Bilderberg είναι «μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν» (The Times, 12-7-1977).
• Κατά το περιοδικό Europeo: «Η Bilderberg αποτελεί μια παγκόσμια κυβέρνηση που καπελώνει τις εθνικές κυβερνήσεις» (Europeo, 15-10-1975)
• Κατά τη γαλλική εφημερίδα Quotidien de Paris: «Επιδίωξη των μελών της Bilderberg είναι η εγκαθίδρυση αποτελεσματικής κυριαρχίας σε διάφορα σημεία του κόσμου με τη μεσολάβηση κυβερνήσεων- ανδρεικέλων που κατευθύνονται από πολιτικούς του κάτω πατώματος (των παρασκηνίων).»

3. ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Κατά την εκτίμησή μου, όταν τεθεί θέμα αντικατάστασης των σημερινών αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Καραμανλή και Παπανδρέου), πράγμα που διαφαίνεται στον ορίζοντα, το δίκτυο των συμφερόντων που εκφράζει η Λέσχη Bilderberg θα στηρίξει τους Γεώργιο Αλογοσκούφη και Άννα Διαμαντοπούλου.
Η πορεία των τριών άλλων (Αλέξης Παπαχελάς, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και Θωμάς Βαρβιτσιώτης) στο χώρο αναφοράς τους και η εξέλιξή τους πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο παρατήρησης.

ΠΙΝΑΚΕΣ
1. ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BILDERBERG 1954-2008

1
1954
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Oosterbeek
29-31 Μαϊου 1954
2
1955
ΓΑΛΛΙΑ
Barbizon
18-20 Μαρτίου 1955
3
1955
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Δ.
Garmisch-Partenkirchen
23-25 Σεπτ. 1955
4
1556
ΔΑΝΙΑ
Fredensborg
11-13 Μαϊου 1956
5
1957
ΗΠΑ
Georgia, St Simons Island
15-17 Φεβρ. 1957
6
1957
ΙΤΑΛΙΑ
Fiuggi
4-6 Οκτ. 1957
7
1958
ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Buxton
13-15 Σεπτ. 1958
8
1959
ΤΟΥΡΚΙΑ
Yesilkoy
18-20 Σεπτ. 1959
9
1960
ΕΛΒΕΤΙΑ
Burgenstock
28-29 Μαϊου 1960
10
1961
ΚΑΝΑΔΑΣ
St. Castin
21-23 Απρ. 1961
11
1962
ΣΟΥΗΔΙΑ
Saltsjobaden
18-20 Μαϊου 1962
12
1963
ΓΑΛΛΙΑ
Cannes
29-31 Μαϊου 1963
13
1964
ΗΠΑ
Virginia, Williamsburg
20-22 Μαρτ. 1964
14
1965
ΙΤΑΛΙΑ
Villa d'Este
2-4 Απρ. 1965
15
1966
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Wiesbaden
25-27 Μαρ. 1966
16
1967
ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Cambridge
31 Μαρ - 2 Απρ. 1967
17
1968
ΚΑΝΑΔΑΣ
Mont Tremblant
26-28 Απρ. 1968
18
1969
ΔΑΝΙΑ
Marienlyst
9-11 Μαϊου 1969
19
1970
ΕΛΒΕΤΙΑ
Bad Ragaz
17-19 Απρ. 1970
20
1971
ΗΠΑ
Vermont, Woodstock
23-25 Απρ. 1971
21
1972
ΒΕΛΓΙΟ
Knokke
21-23 Απρ. 1972
22
1973
ΣΟΥΗΔΙΑ
Saltsjobaden
11-13 Μαϊου 1973
23
1974
ΓΑΛΛΙΑ
Megive
19-21 Απρ. 1974
24
1975
ΤΟΥΡΚΙΑ
Cesme
25-27 Απρ. 1975
1976
Ματαιώθηκε
Λόγω εμπλοκής Βερνάρδου
στο σκάνδαλο Lockheed
25
1977
ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Torquay
22-24 Απρ. 1977
26
1978
ΗΠΑ
New Jersey, Princeton
21-23 Απρ. 1978
27
1979
ΑΥΣΤΡΙΑ
Baden
27-29 Απρ. 1979
28
1980
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Aachen
18-20 Απρ. 1980
29
1981
ΕΛΒΕΤΙΑ
Burgenstock
15-17 Μαϊου 1981
30
1982
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Sandefjord
14-16 Μαϊου 1982
31
1983
ΚΑΝΑΔΑΣ
Montebello
13-15 Μαϊου 1983
32
1984
ΣΟΥΗΔΙΑ
Saltsjobaden
11-13 Μαϊου 1984
33
1985
ΗΠΑ
N.Y., Rye Brook
10-12 Μαϊου 1985
34
1986
ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Scotland, Gleneagles
25-27 Απρ. 1986
35
1987
ΙΤΑΛΙΑ
Villa d' Este
24-26 Απρ. 1987
36
1988
ΑΥΣΤΡΙΑ
Telfs-Buchen
3-5 Ιουν. 1988
37
1989
ΙΣΠΑΝΙΑ
La Toja
12-14 Μαϊου 1989
38
1990
ΗΠΑ
New York, Glen Cove
11-13 Μαϊου 1990
39
1991
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Baden-Baden
6-9 Ιουν. 1991
40
1992
ΓΑΛΛΙΑ
Evian-les-Bains
21-24 Μαϊου 1992
41
1993
ΕΛΛΑΔΑ
Αθήνα
Ιουνίου 1993
42
1994
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Helsinki
2-5 Ιουν. 1994
43
1995
ΕΛΒΕΤΙΑ
Zurich
8-11 Ιουν. 1995
44
1996
ΚΑΝΑΔΑΣ
Toronto
30 Μαϊ - 2 Ιουν. 1996
45
1997
ΗΠΑ
Georgia, Atlanta
12-15 Ιουν. 1997
46
1998
ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Scotland, Ayrshire
14-17 Μαϊου 1998
47
1999
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Sintra
3-6 Ιουν. 1999
48
2000
ΒΕΛΓΙΟ
Brussels
1-3 Ιουν. 2000
49
2001
ΣΟΥΗΔΙΑ
Stenungsund
24-27 Μαϊου 2001
50
2002
ΗΠΑ
Virginia, Chantilly
30 Μαϊ - 2 Ιουν. 2002
51
2003
ΓΑΛΛΙΑ
Paris, Versailles
15-18 Μαϊου 2003
52
2004
ΙΤΑΛΙΑ
Stressa
3-6 Ιουν. 2004
53
2005
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Munich, Rottach-Egern
5-8 Μαϊου 2005
54
2006
ΚΑΝΑΔΑΣ
Ottawa
8-11 Ιουν. 2006
55
2007
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κωνσταντινούπολη
31 Μαϊ - 3 Ιουν. 2007
56
2008
ΗΠΑ
Virginia, Chantilly
5-8 Ιουν. 2008

2. ΕΛΛΗΝΕΣ BILDERBERG 1954-2008
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Άγγελος
1992
Οικονομολόγος
ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας
1988
Βουλευτής ΝΔ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ-Μποδοσάκης
1959
1960
1962
1966
Βιομήχανος
ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Γεώργιος
2005
2006
2007
2008
Υπουργός ΝΔ
ΑΡΓΥΡΟΣ Στέργιος
1993
Πρόεδρος ΟΕΒ - Ευρωβουλευτής ΝΔ
ΑΡΛΙΩΤΗΣ Γιάννης
1959
1960
1962
1967
Εθνική Κτηματική
ΑΡΣΕΝΗΣ Γεράσιμος
1994
Υπουργός Αμυνας
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Θωμάς
2008
Πρόεδρος, V+O Communication
ΒΕΡΕΜΗΣ Θάνος
1993
1999
Καθηγητής, ΕΛΙΑΜΕΠ
ΒΟΛΚΟΣ Θεμιστοκλής
1993
Πρόεδρος, Seatrade Organisation
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Παναγής
1993
Πρόεδρος ΔΣ ΑΛΦΑ
ΔΑΒΙΔ Γεώργιος
1997
έως
2000
2003
έως
2007
Πρόεδρος, Hellenic Bottling Co
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Άννα
2004
2005
2007
2008
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - Επίτροπος ΕΕ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ Νικηφόρος
2000
Συνήγορος Πολίτη
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης
1954
1955
1959
1960
1966
Πολιτικός
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Κώστας
1998
Αρχηγός ΝΔ
ΚΑΡΡΑΣ Κώστας
1982
1989
έως
και
1997
Πρόεδρος Εταιρείας Πόρτο Καρράς
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ Θεόδωρος
1995
Πρόεδρος, ΕΛΙΑΜΕΠ
ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ Γιάννης
1997
1999
Υφυπ. Εξωτερικών
ΚΩΣΤΩΠΟΥΛΟΣ Γιάννης
1993
Πρόεδρος Τράπεζας Πίστεως
ΛΙΒΑΝΟΣ Γεώργιος
1993
Εφοπλιστής
ΛΥΡΑΣ Ιωάννης
1993
Αντιπρόεδρος, Ε.Ε.Εφοπλιστών
ΜΑΝΟΣ Στέφανος
1993
2001
Υπ. Οικονομίας - Βουλευτής ΝΔ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κων/νος
1993
Πρωθυπουργός
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ντόρα
2003
Δήμαρχος Αθηνών, ΝΔ
ΝΙΑΡΧΟΣ Σταύρος-Σπύρος
1967
1968
Εφοπλιστής
ΠΑΓΚΑΛΟΣ Θεόδωρος
1993
1996
Υπουργός Εξωτερικών ΠΣΟΚ
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Λουκάς
Διοικητής, Τραπ. Ελλάδας
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΤΙΝΟΥ Μιχάλης
1993
Υπουργός Εξωτερικών ΝΔ
ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης
2008
Πρόεδρος, εταιρεία Τιτάν
ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος
1993
Αναπλ. Πρόεδρος, εταιρεία Τιτάν
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γεώργιος
1995
1998
2000
2005
Αναπλ. Υπ. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ
ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ Αλέξης
2002
2008
Δημοσιογράφος
ΠΕΡΑΤΙΚΟΣ Μιχάλης
1993
Πρόεδρος, Pegasus Ocean Services
ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ Ιωάννης
1967
1974
τ. Αναπλ. Διοικητής Τρ. Ελλάδας
ΠΙΠΙΝΕΛΗΣ Παναγιώτης
1954
1955
1957
1958
1959
1960
Υπουργός Εξωτερικών ΕΡΕ
ΣΑΜΑΡΑΣ Αντώνης
1991
1992
Βουλευτής
ΣΤΡΑΤΟΣ Χριστόφορος
1966
Βιομήχανος
ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ Μίνως
1991
Πρόεδρος, Ομάδα Διεθν. Σπουδών
ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ Λουκάς
2003
2006
Καθηγητής
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Γρηγόριος
1993
Αντιπρ., Eletson Corp
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ευθύμιος
1991
Υπουργός Οικονομικών ΝΔ

3. BILDERBERG – ΣΥΝΟΔΟΣ 2008
Chantilly, Βιρτζίνια, ΗΠΑ (5-8 Ιουνίου 2008)
Α. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ (143)

ΑΥΣΤΡΙΑ
Bronner, Oscar
Εκδότης & Διευθυντής, Der Standard
ΑΥΣΤΡΙΑ
Ederer, Brigitte
Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Siemens AG Osterreich
ΑΥΣΤΡΙΑ
Leitner, Wolfgang
Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Andritz AG
ΑΥΣΤΡΙΑ
Scholten, Rudolf
Μέλος Συμβουλίου Εκτελ. Διευθυντών, Oesterreichische Kontrollbank

ΒΕΛΓΙΟ
Davignon, Etienne
Επίτιμος Πρόεδρος Bilderberg - Αντιπρόεδρος, Suez-Tracte
ΒΕΛΓΙΟ
Huyghebaert, Jan
Πρόεδρος Συμβουλίου Διευθυντών, KBC Group
ΒΕΛΓΙΟ
Πρίγκηπας Philippe

ΓΑΛΛΙΑ
Baverez, Nicolas
Συνεταίρος, Gibson, Dunn
ΓΑΛΛΙΑ
Castries, Henri de
Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), AXA
ΓΑΛΛΙΑ
Collomb, Bertrand
Επίτιμος Πρόεδρος, Lafarge
ΓΑΛΛΙΑ
Jouyet, Jean-Pierre
Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
ΓΑΛΛΙΑ
Kodmani, Bassma
Διευθυντής, Arab Reform Initiative
ΓΑΛΛΙΑ
Margerie, Christophe de
Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Total
ΓΑΛΛΙΑ
Montbrial, Thierry de
Πρόεδρος, French Institute for International Relations
ΓΑΛΛΙΑ
Ockrent, Christine
Διευθ. Σύμβουλος (CEO), French Television and Radio World Service
ΓΑΛΛΙΑ
Perol, Francois
Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων
ΓΑΛΛΙΑ
Valls, Manuel
Βουλευτής
ΓΑΛΛΙΑ
Vedrine, Hubert
Hubert Vedrine Conseil

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ackermann, Josef
Πρόεδρος Δ.Σ. & Εκτελεστικής Επιτροπής, Deutsche Bank
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Fischer, Joschka
Πρώην Υπουργός Εξωτερικών
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ischinger, Wolfgang
Πρώην Πρεσβευτής του ΗΒ στις ΗΠΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Klaeden, Eckart von
Foreign Policy Spokesman, CDU/CSU
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Nass, Matthias
Deputy Editor, Die Zeit
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Perthes, Volker
Διευθυντής, Stiftung Wissenschaft und Politik

ΔΑΝΙΑ
Bosse, Stine
Διευθ. Σύμβουλος (CEO), TrygVesta
ΔΑΝΙΑ
Eldrup, Anders
Πρόεδρος, DONG A/S
ΔΑΝΙΑ
Rose, Flemming
Εκδότης, Jyllands Posten
ΔΑΝΙΑ
Schur, Fritz
Fritz Schur Gruppen

ΔΙΕΘ - ΕΕ
Almunia, Joaquin
Επίτροπος, European Commission
ΔΙΕΘ - ΕΕ
Kroes, Neelie
Επίτροπος, European Commission
ΔΙΕΘ - ΕΕ
Mandelson, Peter
Επίτροπος, European Commission
ΔΙΕΘ - ΕΕ
McCreevy, Charlie
Επίτροπος, European Commission
ΔΙΕΘ - ΕΕ
Trichet, Jean-Claude
Πρόεδρος, European Central Bank
ΔΙΕΘ - ΝΑΤΟ
Hoop Scheffer, Jaap de
Γενικός Γραμματέας, NATO
ΔΙΕΘ - Π.Τ.
Zoellick, Robert
Πρόεδρος, The World Bank Group

ΕΛΒΕΤΙΑ
Forstmoser, Peter
Καθηγητής Αστικού και Εταιρικού Δικαίου, Παν/μιο Ζυρίχης
ΕΛΒΕΤΙΑ
Spillmann, Markus
Αρχισυντάκτης & Πρόεδρος ΔΣ, Neue Zurcher Zeitung
ΕΛΒΕΤΙΑ
Vasella, Daniel
Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Novartis AG

ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Γεώργιος
Υπουργός Οικονομίας
ΕΛΛΑΔΑ
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Θωμάς
Πρόεδρος της εταιρείας V + O Communication
ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Άννα
Βουλευτής
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης
Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Τσιμέντα Τιτάν Co. S.A.
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ Αλέξης
Δημοσιογράφος, Καθημερινή


ΗΝ. ΒΑΣ.
Bredow, Vendeline von
(Rapporteur) Business Correspondent, The Economist
ΗΝ. ΒΑΣ.
Clarke, Kenneth
Βουλευτής
ΗΝ. ΒΑΣ.
Kerr, John
Μέλος Βουλής Λόρδων - Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc.
ΗΝ. ΒΑΣ.
McKillop, Tom
Πρόεδρος, The Royal Bank of Scotland Group
ΗΝ. ΒΑΣ.
Osborne, George
Σκιώδης Υπουργός Οικονομικών
ΗΝ. ΒΑΣ.
Taylor, J. Martin
Πρόεδρος, Syngenta International AG
ΗΝ. ΒΑΣ.
Wooldridge, Adrian
(Rapporteur) Foreign Correspondent, The Economist

ΗΠΑ
Ajami, Fouad
Διευθυντής Προγρ. Μεσανατολικών Σπουδών, Παν/μιο Johns Hopkins
ΗΠΑ
Alexander, Keith
Διευθυντής, National Security Agency
ΗΠΑ
Altman, Roger
Πρόεδρος, Evercore Partners Inc.
ΗΠΑ
Bernanke, Ben
Πρόεδρος, Board of Governors, Federal Reserve System
ΗΠΑ
Collins, Timothy
Γεν. Διευθυντής & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Ripplewood Holdings, LLC
ΗΠΑ
Crocker, Chester
James R. Schlesinger Professor of Strategic Studies
ΗΠΑ
Daschle, Thomas
Πρώην Γερουσιαστής και Επικεφαλής της Senate Majority
ΗΠΑ
Donilon, Thomas
Εταίρος, O'Melveny Myers
ΗΠΑ
Farah, Martha
Διευθυντής, Κέντρο Γνωστικών Νευροεπιστημών, Παν/μιο Pennsylvania
ΗΠΑ
Feldstein, Martin
Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), National Bureau of Economic Research
ΗΠΑ
Ford, Jr., Harold
Αντιπρόεδρος, Merill Lynch Co., Inc.
ΗΠΑ
Geithner, Timothy
Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Federal Reserve Bank of New York
ΗΠΑ
Gigot, Paul
Αρθρογράφος, The Wall Street Journal
ΗΠΑ
Graham, Donald
Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), The Washington Post Company
ΗΠΑ
Holbrooke, Richard
Αντιπρόεδρος, Perseus, LLC
ΗΠΑ
Hubbard, Allan
Πρόεδρος, EA Industries, Inc.
ΗΠΑ
Jacobs, Kenneth
Αναπληρωτής Πρόεδρος, Head of Lazard U.S., Lazard Freres Co. LLC
ΗΠΑ
Johnson, James
Αντπρόεδρος, Perseus, LLC
ΗΠΑ
Jordan, Jr., Vernon
Γεν. Διευθυντής, Lazard Freres Co. LLC
ΗΠΑ
Kissinger, Henry
Πρόεδρος, Kissinger Associates, Inc.
ΗΠΑ
Kleinfeld, Klaus
Πρόεδρος & CΕO, Alcoa
ΗΠΑ
Kravis, Henry
Ιδυτικός εταίρος, Kohlberg Kravis Roberts Co
ΗΠΑ
Kravis, Marie-Josse
Υπότροφος, Ινστιτούτο Hudson, Inc.
ΗΠΑ
Mathews, Jessica
Πρόεδρος, Carnegie Endowment for International Peace
ΗΠΑ
McDonough, William
Αντιπρόεδρος & Special Advisor to the Chairman, Merrill Lynch Co.
ΗΠΑ
Mundie, Craig
Διευθυντής Ερευνας και Στρατηγικής, Microsoft Corporation
ΗΠΑ
Paulson, Jr., Henry
Υπουργός Οικονομικών
ΗΠΑ
Pearl, Frank
Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Perseus, LLC
ΗΠΑ
Perle, Richard
Υπότροφος, American Enterprise Institute for Public Policy Research
ΗΠΑ
Rice, Condoleezza
Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ



Ωραια πραγματα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου