Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Χρονια Πολλα Αργυρω!

Η Αργυρουλα εγινε ενος ετους. Μεγαλωσε η μαιμουδιτσα.
Κοψαμε τουρτα, σβησαμε και το πρωτο μας κερακι.
Χρονια πολλα Αργυρουλα.


Περισσοτερες φωτογραφιες στο blog της Αργυρως.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Cheap Art, Εγκαινια

Cheap Art Photography Exhibition
Εγκαίνια την Παρασκευή 9/12 στις 8.30'μμ,
στην Γκαλερί ΤΕΤΤΙΧ, Τσιμισκή και Διαλέττη 3, τηλ.2310243304
(Ώρες λειτουργίας Δε-Πα 6-9μμ και Σα 12-2μμ)
 

Why Cheap Art?

For awhile now, many of us have felt growing dissatisfaction with some popular arts events. They're profit-driven, and priced beyond what the average artist can afford. And, they're expanding into other arts areas, too. There comes a time when pricing at "what the market will bear" holds arts events--and, to some degree, the arts--hostage. You need an affluent full-time job just to afford some of the bigger events. And, when you get there, the environment feels more like cliques than the free expression of art.
It's time to stop the nonsense. Let's earn our money by making & selling art, not by overcharging students.
This concept emerged from a discussion of what's popularly called 'the Cheap Art Manifesto'. It was created by the Bread & Puppet theatre in Vermont.
Here it is. Feel free to copy it, print it, put it at your own website, and share the message with others:
ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η CHEAP ART;
Το κίνημα Cheap Art ξεκίνησε το 1982 στην Αμερική από το Bread and Puppet Theater, σαν απάντηση στην όλο και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της τέχνης. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η τέχνη (ξανα)αποκτούσε πολιτικό χαρακτήρα ....
Η Cheap Art από τη γέννησή της σαν κίνημα παγκοσμίως, είναι έννοια αντίθετη στην κυριαρχία των νόμων των αποκλειστικών συμβολαίων και των σκληρών νόμων της αγοράς τέχνης, αφού κατά κύριο λόγο βασίζεται στην άμεση σχέση (και χωρίς διαμεσολαβήσεις) του δημιουργού με το κοινό του (Ανοιχτά εργαστήρια του Άμστερνταμ, καταλήψεις του Αμβούργου, καλλιτεχνικό χωριό του Σίδνεϋ, κοινοπραξίες cheap του Σαν Φραντζίσκο κλπ.). Έχει παρακλάδια σε όλες τις χώρες του κόσμου και είναι ένα κίνημα ανοικτό στους πάντες. Το μανιφέστο WHY CHEAP ART? φιγουράρει δημοσιευμένο ανάμεσα στο What our art means των Gilbert and George, στο Fluxus Manifesto, στο Dada Manifesto και όλα τα υπόλοιπα που σημάδεψαν την ιστορία της τέχνης τον περασμένο αιώνα.

Οι δημιουργοί του μανιφέστου Why Cheap Art τονίζουν: ... Η Cheap Art ελπίζει να ξαναφέρει στην επιφάνεια την εκτίμηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας κάνοντάς την προσιτή σ ένα πλατύτερο κοινό και να εμπνεύσει τον καθένα να ανακαλύψει τη χαρά του να κάνεις τέχνη, χωρίς αυτή να υπόκειται στην ακαδημαϊκή έγκριση ούτε να πρέπει υποχρεωτικά να γίνει αποδεκτή από τους επιμελητές εκθέσεων ......
Η ανάγκη βέβαια για τέχνη προσιτή στον καθένα υπήρχε σε όλο τον κόσμο πολύ πριν από αυτή τη χρονολογία και υπάρχει φυσικά και στη σημερινή εποχή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής..
Στην Ελλάδα η Cheap Art ήρθε (επίσημα τουλάχιστον) το 1995 από την ομώνυμη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρία, που φρόντισε να κατοχυρώσει νομικά και το όνομα.
Φυσικά από παλιά είχε καθιερωθεί να γίνονται εκθέσεις με αυτό το σκεπτικό, μεταξύ άλλων από γκαλερί, μουσεία, φιλανθρωπικούς συλλόγους, φοιτητικές ενώσεις και ομάδες καλλιτεχνών.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Cheap Photo 09-12-2011, 15-01-2012

Συμμετεχω κι εγω μαζι με πολλους ακομα φωτογραφους στην εκθεση φωτογραφιας στη γκαλερι Tettix (Τσιμισκή και Διαλέττη 3, τηλ.2310243304  Ώρες λειτουργίας Δε-Πα 6-9μμ και Σα 12-2μμ) ,την ακακοινωση της οποιας διαβασατε στην προηγουμενη αναρτηση, με 7 φωτογραφιες. Αυριο παω τα αρχεια για εκτυπωση.

Cheap Photo at Tettix Gallery

"Art is not business!..."
«Η τέχνη είναι σαν το γλυκό ψωμί. Η τέχνη είναι σαν τα καταπράσινα δένδρα. Δεν ανήκει στις τράπεζες, δεν ανήκει σε επιτήδειους επενδυτές, δε μπορεί να είναι μόνο προνόμιο των μουσείων και των πλουσίων..."
To Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος το Δεκέμβρη, εν μέσω οικονομικής καταιγίδας, την ετήσια έκθεση CHEAP-PHOTO, ΦΘΗΝΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. Η έκθεση αυτή, δίνει τη δυνατότητα στους εραστές της καλής φωτογραφίας και τους φίλους του θεσμού αυτού να αγοράσουν για το σπίτι τους σε φτηνές τιμές αληθινά έργα τέχνης.
Γιατί "...Η τέχνη είναι τροφή. Δε μπορείς να τη φας αλλά σε τρέφει...»
Cheap Photo, 09/11.2011 - 15/01/2012, Tettix Gallery, Τσιμισκη & Διαλεττη 3, Θεσσαλονικη.

Song Of The Day


Τι κομματαρα! Χρονια εχω να το ακουσω. Που καταντησα, να μην εχω χρονο να ακουσω μουσικη....

Peter Hook And The Light, Live In Thessaloniki

A very special music event is coming up this Saturday here in Thessaloniki. Peter Hook and his new band, The Light, will give a tribute concert to Joy Division, playing live the whole "Uknown Pleasures" album of Joy Division and other songs of the band. Peter Hook & The Light - Live in Thessaloniki

Κουραστικη Μερα

......

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κουτσουρεμενη Εβδομαδα

 Σημερα και αυτοκινητο παρκαρισμενο στο μερος μου ειχα και βροχη. Εκ των πραγματων εφυγα και δεν δουλεψα. Τη Δευτερα δεν μπορουσα να σηκωθω, την Τεταρτη πηγα να φυτεψω τα δεντρα και σημερα αυτο. Καλα πηγαμε. Πηγα μια βολτα στην Περαια για να βγαλω καποιες φωτογραφιες που ηθελα εδω και καιρο και μετα ανεβηκα στο Λιβαδι. Πολυ κρυο, ειχε 4 βαθμους, εβγαλα κι εκει αρκετες φωτογραφιες στο δασος με την ομιχλη να δημιουργει ωραια χειμωνιατικη ατμοσφαιρα.
Εχω φυτεψει, 2 κερασιες, 2μηλιες, 1 φυρικιά, 2 βανιλιες και μια δαμασκηνια με μακροστενα σκουρα δαμασκηνα, μια βισσινια, μια αχλαδια, μια βερικοκια, μια καστανια κι ενα λωτο και μενει να βαλω καπου εναν κεδρο κι ενα ελατο. Εριξα και μερικα κουκια, μαιντανο, μαραθο, πατζαρια, σπανακια και περιμενω να δω τι θα βγει...

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

2nd Contrast Festival 2011 - Thessaloniki

Εχει ηδη ξεκινησει τις εκδηλωσεις του το 2ο Contrast Festival στη Θεσσαλονικη με εκθεσεις φωτογραφιας, ομαδικες και ατομικες, σε διαφορους χωρους. Το φωτογραφικο κεντρο Θεσσαλονικης και εγω ως μελος του, εκθετουμε φωτογραφιες στη γκαλερι του Γαλλικου Ινστιτουτου Θεσσσαλονικης απο τις 9 εως τις 31 Ιανουαριου 2012, σε μια εκθεση με θεμα "Ειμαστε ολοι θυμωμενοι (Ερημη χωρα - Κριση-μοι καιροι)" Λεπτομερειες εδώ.