Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η Νυχτα Ερχεται Η Νυστα Φευγει

Κλασικη περιπτωση βλαβης.
Γαμωτο, ειχα μια νυστα μεχρι τις 21:30...και τωρα τσιτα, ντοινγκ, καγκελο το ματι.
Θα κοιμηθω νωρις και θα ξυπνησω νωρις, θα σηκωθω νωρις, θα πιο καφε νωρις και θα φυγω νωρις....Κατι τετοια ελεγε ο Λουκιανος Κηλαηδονης...εγω ομως θα κοιμηθω αργα. Shit.
Αγιος ο θεος - βγαλε συμπερασμα
Αγιος ισχυρος - ναι σαν το πανισχυρο vim
Αγιος αθανατος - ψοφος πουστη
Ελεησον ημας - αντε ρε γαμησου που θα μας ελεησεις κιολας.
Αμην.
Εχω διπλα στη δουλεια δημοτικο σχολειο τις Δευτερες και την ακουω αυτη τη μαλακια καθε Δευτερα πρωι. Ρε τα καημενα τα παιδακια.... ετσι να μαθαινουν απο μικρα "Ελεησον ημας"...Πριν μαθουν το αλφα και το βητα.
Αφου ακουσα την προσευχη, αφησα τη μανα μου στη δουλεια και πηγα στο γυμναστηριο στο κεντρο της πολης. Εφτασα λιγο νωρις και μεχρι να ανοιξει εκατσα σε ενα καφε, εξω, και ειχε μια ωραια λιακαδα...σπετσιαλε θα μπορουσα να κατσω ολη μερα εκει.
Εκατσα μιση ωρα.
Μια λιβελουλα μαλλον εχασε το δρομο της και βρεθηκε να κοπανει στο τζαμι του σαλονιου προχθες το βραδυ.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Απιστευτοι Διαλογοι Καθημερινης Τρελας

-Τί...;
-Μπλα...μπλα...
-Τίί..Δεν ακουσα.
-Μπλα...μπλα...
-Δεν ακουω.....Αφησα το ακουστικο στο σπιτι...τωρα με τη ζεστη ιδρωνει το αυτι μου και....θα χαλασει το ακουστικο...800€ κανει...
Google translates this page in a very funny way!
The title of this topic is not Unbelievable Dialogues Daily Crazy. It's better like Unbelievable Dialogues Of Ordinary Madness

What A Photo!

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μαθε Να Ψωνιζεις Κωλοχαρτο

"Θελω χαρτι υγειας αλλα να μην ειναι ανακυκλωμενο"
Μαλιστα, οτι πει ο πελατης. Φυσικα η αληθεια δεν αρεσει σε κανεναν αν δεν ειναι βολικη κι ετσι δεν πηρε χαρτι υγειας.
Τι φανταστηκες κυρα μου, οτι κοβονται τα δεντρα του Αμαζονιου για να σκουπιζεις εσυ το κωλο σου;
Ολα ανακυκλωμενα ειναι και το ασπρο χρωμα το οφειλουν σε χημικη επεξεργασια. Λευκασμενος χημικος πολτος γραφουν στη συσκευασια. Καποια μαρκα -γνωστη- γραφει και ανακυκλωμενο. Μια αλλη μαρκα γραφει "με ινες ευκαλυπτου"! Και γιατι να θες να σκουπισεις τον κωλο σου με ινες ευκαλυπτου; Μονο τα κοαλα σκουπιζονται με ευκαλυπτο.
Τωρα αν θες ριζοχαρτο για τον κωλο σου υπαρχουν και τα τσιγαροχαρτα. Σιγα τον κωλο.

The White The Tower

Reworks Festival

Ο Brendan Perry μας την εκανε, δεν ελεγε και πολλα. Η Miss Kittin μετρια, Fisherspooner τα ιδια, κατι μεταξυ dj set και live. Νυσταζω.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αεροφλιτ

Σχολασα. Εχει καμια ωρα. Πφφ κουραση. Πρεπει να παρω ενα μπλοκακι να σημειωνω οσα περιεργα ακουω καθε μερα, τα ξεχναω πλεον.
-Δωσε μου ενα αεροφλιτ.
Μια φραση που ακουσα φετος το καλοκαιρι για πρωτη φορα ηταν "πρεπει να φλιταρουμε"!
Δηλαδη να ψεκασουμε με σπρει για τα κουνουπια. Το ειπε η Αργυρω ή η Φιφη, δεν θυμαμαι. Προφανως υπηρχε το φλιτ με το οποιο φλιταρανε!
-Τι ειναι το Αεροφλιτ ρε παππου;
-Αεροφλιτ.
Βγαζει ενα χαρτι με κατι καλικατζουρες...
-Για κουνουπια ή για κατσαριδες;
-Δεν ξερω.
-Ε, ασ΄το τοτε, θα παρεις την αλλη βδομαδα.
-Οχι, θα φωναζει.
Τρομαχτικο.
-Θα σου δωσω ενα για τα κουνουπια...μαλλον αυτο εννοει.
-Εχει καπου εδω κοντα καρτοτηλεφωνο;
Το ειδα το σεναριο, θα μου ζητησει το κινητο για να παρει τη γρια.
-Δε νομιζω...
-Εχεις τηλεφωνο;
-...
-Δωσε μου ενα τηλεφωνο.
-Πες το νουμερο να παρω.
-69......
-Ελα, παρε να μιλησεις, το πηρα το νουμερο.
-Οχι εσυ μιλα.
-Οχι εσυ, εγω τι δουλεια εχω; Δεν με ξερει.
Στο μεταξυ ειχε μαζευτει πολυς κοσμος και δεν προλαβαινα να εξυπηρετω.
-Δεν το σηκωνει.
Ηθελα να πω "πεθανε" αλλα για ενα περιεργο λογο υπαρχει κατι που φρεναρει τους ανθρωπους απο το να πουν αυτο που εχουν στο μυαλο τους. Σπαστικο δεν ειναι; Και ανειλικρινες. Πολλες φορες άλλα μου ερχονται στο μυαλο και άλλα λεω. Ή δεν λεω τιποτα. Οχι μονο κακα αλλά και καλα πραγματα.
-Ασ΄το τοτε και παιρνεις την αλλη φορα.
-Ειδες ποδαρικο που εχω;
Της πουτανας γινοτανε, ειχε μπλοκαρει το χωρο που ερχονται οι πελατες και δεν μπορουσα να εξυπηρετησω με αποτελεσμα να γινεται χαμος.
-Δωσε μου παλι το τηλεφωνο να παρω την κορη μου για να την παρει να της πει να το σηκωσει.
-Μα αφου δεν το σηκωνει.
-Αεροφλιτ...ετσι μου ειπε, δωσε μου ενα αεροφλιτ. Παρε λιγο ξανα.
Μα γιατι δεν του ειπα οτι δεν εχω; Το κανω συχνα, ακομα και οταν καταλαβαινω τι μπορει να θελουν κανω πως δεν καταλαβαινω και τους λεω οτι δεν εχω. Αυτο σιγουρα δεν ειναι μαρκετινγκ ουτε στρατηγικη πωλησεων αλλα δε με νοιαζει. Τωρα τι με επιασε;
-Ελα, παρε, μιλα.
-Ελα Ξανθιππη....Ξανθιππηηη....Ξανθιιιππηηηη...τι ειναι το Αεροφλιτ; Ααα..για τα αλατα του μπανιου...
-Δεν εχω.
-Για τα αλατα του μπανιου ειναι,αεροφλιτ, δωσ'μου ενα, αυτο που κανει δυομισι ευρω.
-ΔΕΝ ΕΧΩ.

Πληροφοριες για το Flit εδω
Αεροφλιτ για τα αλατα δεν υπαρχει.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πσσσσσς

"ΤΑ ΚΡΑΓΙΟΝ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ..."
Ρε βαρεθηκα.
Πλακα-πλακα πανε 12 χρονια...Πσσσσς...ή μηπως ψψψψψψς. Οπως και να 'χει ειναι πολλα.
12 χρονια στη λαικη. Τι δουλεια θα μπορουσα να κανω; Να σπαω πετρες. Μ'αρεσει. Αλλα ποιος ενδιαφερεται για σπασμενες πετρες; Κανεις.
Ειδαμε μια ταινια χθες, "Ρωτα τον ανεμο" λεγοτανε.
Ο πρωταγωνιστης ηταν συγγραφεας. Καλη φαση. Αλλα μια ζωη φτωχος, δε λεει. Εκτος και αν δημιουργησεις το νεο Χαρυ Ποτερ. Κατι που θα συναρπασει τα παιδια ή τους γερους. Τη νεα Σαχραζατ ας πουμε. Πολυ δυσκολο να μου ερθει τετοια εμπνευση.
Απο μικρος δεν ηθελα να γινω τιποτα, ημουνα εξυπνος. Θα με τραβουσε κατι στον καλλιτεχνικο τομεα. Μουσικος; Εχει σκεφτει ποτε κανεις να γραψει μουσικη για σκυλους αραγε? Δηλαδη να ειναι απο τους ηχους που δεν ακουνε οι ανθρωποι, υποηχοι νομιζω ειναι ο σωστος ορος, αλλα μπορουν και τους ακουν οι σκυλοι. Θα εδινα συναυλιες μπροστα σε χιλιαδες σκυλους. Κανονικος σκυλας δηλαδη. Δε λεει.
Ποιητης με τιποτα. Δεν μπορω να γραψω ουτε δυο λεξεων ποιημα. Και δεν βρισκω το νοημα.
Ζωγραφος; Ξεπερασμενο. Εχουν ζωγραφιστει τα παντα και με καθε τροπο. Στο τελος θα καταληξεις γκαλεριστας να ζωγραφιζεις ανθοδοχεια και φρουτιερες. Νεκρη φυση, νεκρο μυαλο.
Η φωτογραφια μου αρεσει. Μεσα απο τις ταινιες δημιουργηθηκε ο μυθος οτι οι ινδιανοι δεν ηθελαν να τους βγαζουν φωτογραφια γιατι πιστευαν οτι φυλακιζεται το πνευμα τους. Καπως ετσι ειναι η φωτογραφια. Αισθανομαι οτι φυλακιζω το χρονο, τα αντικειμενα. Ειναι ομως πολυδαπανη η ενασχοληση με τη φωτογραφια και πρεπει καπου να τις πουλας για βγαζεις τα εξοδα. Γιατι δε λεει να γινεις φωτογραφος σε γαμους, βαφτισεις και μπουζουκια. Εμενα που μου αρεσει να φωτογραφιζω νεκροταφεια θα μπορουσα να γινω φωτογραφος σε κηδειες αλλα δυστυχως οι ανθρωποι θελουν να βγαινουν χαμογελαστοι στις φωτογραφιες και στις κηδειες δε γελανε και πολυ.
Βλεποντας αυτη τη γιαγια στη φωτογραφια ειναι σαν να βλεπεις τη ζωη της ολοκληρη.
Αγροτισσα, οπως μαρτυρουν τα ρουχα, δουλεια κατω απο τον ηλιο οπως δειχνει το μαντηλι στο κεφαλι, να σου κι ο φωτογραφος. "Χαμογελα να σε βγαλω..." για χαμόγελα ειμαστε τωρα; Πηρε ενα χαμογελο, το καλο της...Αυτη ηταν η καλη της φωτογραφια, η μια απο τις ελαχιστες που ειχε βγει...καταλαβαινεις. Μια ζωη με τον αντρα της...και μετα τη ζωη μαζι.
Μπορει να μην ειναι κι ετσι αλλα το μυαλο ταξιδευει, αυτο εχει σημασια.
Τα κραγιον δεν δοκιμαζονται....ετσι φωναζε σημερα αυτος που τα πουλουσε. Φαντασου δηλαδη οτι υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να δοκιμασουν τα κραγιον. Τα οποια φυσικα θα τα εχουν δοκιμασει αλλοι πρωτα. Δες την εικονα και σκεψου το λιγο...

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Look Alikes

Σαπουναδα

Πρωτα μπηκε στα αυτια, μετα στα ρουθουνια και μετα εφτασε στα ματια. Μετα την απαραιτητη γυμναστικη πηγα για κουρεμα στο Barber Shop στην Αγ. Σοφιας, χαμηλα στις αρχες της. Εχω παει αλλη μια φορα. Κουρειο με λιγο παλιο στυλ οπου για να σε λουσουν σκυβεις μπροστα σε ενα νεροχυτη. Μοιραια η σαπουναδα παει παντου και πρεπει να εχεις το νου σου να μη στραβωθεις.
Βαρεθηκα με αυτη την αποκατασταση του γονατου και τη γυμναστικη. Μ'αρεσει να κανω οποιαδηποτε αλλη ασκηση περα απ'τις υποχρεωτικες για το ποδι.
Ξεκιναει και αυτη η μαλακια η εκθεση, να μην τα γραφω, τα εγραψα και περσι. Καθε χρονο τα ιδια.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αηδια

Ετσι ειναι, διωχνεις τον Ρεχαγκελ και φερνεις...ποιον; Τον Σαντος! Αηδια και εμμετος η εθνικη ομαδα και στα δυο παιχνιδια, με Γεωργια και Κροατια. Τετοιο αηδιαστικο πραγμα δεν υπαρχει πουθενα. Ελπιζω να του τελειωσει η κωλοφαρδια του πορτογαλου και να μην προκριθουμε αν συνεχισουμε αυτο το αθλιο και κακομοιρικο ποδοσφαιρο.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Photo Of The Day....The End Of Summer

Ρε...

....κοπριτες, αφηστε κανενα σχολιο.
Ο ακτινιδιος εγινε follower. Για να πω την αληθεια δεν ειμαι πολυ σιγουρος για το τι σημαινει αυτο. Thanx anyway. Ισως αργοτερα ερθει και ο νεκταρινιος.
Παρελαβα την προηγουμενη εβδομαδα και το πακετακι μου απο το e-store των Sonic Youth το πακετακι μου που περιειχε μεταξυ αλλων και ενα fantastico βιβλιαρακι, Sonic Youth Sensational Fix, ετσι το ζητας και στο φερνουνε. Εχει και δωρο 2 7ιντσα. Πραγματικα Sensational Fix, φωτογραφιες, συνεντευξεις, κειμενα, δημοσιευσεις, σχολια...εργο τεχνης. Ακσιzei.
Καποιο αρχιδακι εχθες το βραδυ μου εβαψε το αυτοκινητο με spray. Γαμω τη μανα σου πουστακι, να πεσεις με το παπακι και να μεινεις αναπηρος απο τα μαλλια και κατω μουνοπανο. Κι εγω ειχα κανει 2-3 γκραφιτι παλια αλλα σε τοιχο, που σαφως βαφεται πιο ευκολα και ανεξοδα και οχι σε αυτοκινητο. Ασε που τα σημερινα τσουτσεκια δεν ξερουν και να ζωγραφιζουν. Εγω ειχα κανει και καποιο σχεδιο. Τωρα παιρνουν ενα spray και γραφουν αυτες τις ακατανοητες μαλακιες, γραμματα μπλεγμενα μεταξυ τους. Οπως μου κανανε. Θες να γραψεις κατι βρε μαλακα? Γραψε να καταλαβουμε κι εμεις ρε κωλοτρυπιδα.
Η σημερινη νεολαια ειναι κατι τελειως ηλιθια παιδακια, καλα το λεω εγω. Ουτε καβλοσπυρα δεν εχουνε, ουτε για εκει δεν ειναι το μυαλο τους. Η γενια του τιποτα. Τα βλεπεις στις καφετεριες και τα λυπασαι.

Song Of The Day - The Smiths

Κατα τα λεγομενα αυτου που ανεβασε το βιντεο ειναι απο συναυλια στη Μαδριτη το 1985
I want the that I can't have. Κι εγω εχω κατορθωσει να μην εχω δει τον Moρrissey ακομα.