Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Dear Diary 29-03-10

Αυτο μεχρι χθες. Σημερα πηγα στο γιατρο και εβγαλα ραμματα, επιδεσμους και γαζες. Μετα απο 15 μερες βγηκα απο το σπιτι. Πηγα με τη Μυρτω για καφε στο Σουσουρο. Ξεσυνηθησα τον καφε και με πειραζει στο στομαχι! Τωρα για 15 μερες θα κανω προγραμμα ασκησεων στο σπιτι και πρεπει να βρω ενα κολυμβητηριο για να περπαταω μεσα στο νερο.....Μετα βλεπουμε. Το σκαναρισμα των φιλμ παει καλα, εχω ψηφιοποιησει πολλες φωτο, τωρα ειμαι στα φιλμ απο την Ibiza οπου εχω βγαλει μερικες εντυπωσιακες. Οπως αυτη ας πουμε....

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ηρακλης - ΠΑΣ Γιαννινα 2-0

Ενταξει, η παραμονη επιβεβαιωθηκε και μαθηματικα. Αλλες 2 αγωνιστικες χωρις κανενα στοχο. Αλλη μια χρονια χωρις στοχο.

Μ'αρεσει

Μ΄αρεσει το νεο εργαλειο των windows 7. Εργαλειο αποκομματων. Κοβεις απο σελιδα στο Internet οποιο κομματι θελεις χωρις πολλες διαδικασιες και το αποθηκευεις σαν εικονα.
Δειγμα απο τον Freddo...

Και ξανα!

ΟΥΦ

Βαρεθηκα.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Λογαριασμος Παρανοιας

Το ειδα χθες και δεν το πιστευα. Διαφημιζαν στην τηλεοραση λογαριασμο τραπεζης για τη μειωση του ελλειματος! Να παει δηλαδη ο κοσμος να βαλει λεφτα για το κρατος! Εχουμε τρελαθει εντελως.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Εργοτελης - Ηρακλης 1-3

4η ή 5η χρονια, εχω χασει το μετρημα, που βρισκομαστε στην εξεφτιλιστικη θεση να πανυγηριζουμε τη σωτηρια. Ας ειναι.....Που θα παει, καποτε θα γυρισει.

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Dear Diary 20-03-2010

Επιτελους!
Απο την προηγουμενη Παρασκευη που ειχα δωσει το laptop για αναβαθμιση το πηρα σημερα! Στερηση, ειδικα στην κατασταση που ειμαι.
Τη Δευτερα το πρωι μπηκα στον Κυανο Σταυρο και εκανα εγχειρηση αποκαταστασης του προσθιου συνδεσμου, την Τριτη βγηκα κι εκτοτε εχω δει ολες τις πρωινες και μεσημεριανες εκπομπες.... Την εγχειρηση την πηρα και σε DVD αλλα δεν την ειδα. Μετεγχειρητικα απ'οτι μου λεει και η Μυρτω πρεπει να προσφερα αρκετο γελιο λογω της μαστουρας της ναρκωσης. Τις πρωτες ωρες πονεσε αρκετα, μετα ηταν υποφερτα. Το χειροτερο ηταν στο τελος. Ερχεται ο γιατρος και μου λεει " εχεις ακουσει για τα σωληνακια των χιαστων"; Οχι του λεω εγω. "Ετοιμασου", μου λεει, "θα το θυμασαι για παντα.
Εδω να πω οτι εχω αρκετους γνωστους που εχουν κανει παρομοια επεμβαση και μου ειχαν πει διαφορα αλλα οχι για τα σωληνακια.
Μετα την εγχειρηση λοιπον εχεις δυο σωληνακια μεσα στο γονατο ενα απο καθε μερια που καταληγουν εξω σε 2 δοχεια οπου τρεχουν μεσα υγρα και αιμα απο το γονατο. Αυτα λοιπον πρεπει να βγουν για να φυγεις απο το νοσοκομειο. Και βγαινουν με τον πιο απλο τροπο, τα τραβαει ο γιατρος με δυναμη! Αξεχαστη αισθηση, οντως θα το θυμαμαι μια ζωη! Τωρα καθομαι ολη μερα και...ξεκουραζομαι. Το ποδι βελτιωνεται μερα με τη μερα. Παιρνω ενα σωρο χαπια και κανω και μια ενεση στην κοιλια καθε μερα. Με το ενα χαπι μαλιστα γινονται τα ουρα κοκκινα! Tres chic!
Στο laptop εβαλα 4 gb μνημη (αλλα δουλευει με 3, δεν ξερω γιατι), εβαλα windows 7 64-bit, 300αρι σκληρο στις 7200 στροφες και εκανα ενα καθαρισμο και συνηλθε γιατι ειχε αρχισει να λιποθυμαει. Πηρα και ενα πολυ καλο scanner -Epson V500- που σκαναρει φιλμ γιατι θελω να ψηφιοποιησω ολες τις παλιες μου φωτογραφιες. Τωρα παλευω να εγκαταστησω ξανα τα προγραμματα που ειχα.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η Σαμπανια Και Η Αντλια

Η αλλη βαζει στον πατο της το μπουκαλι της σαμπανιας και βγαζει ενα σκασμο λεφτα και εμας μας βαζουν την αντλια του βενζιναδικου καθε μερα και τους πληρωνουμε κιολας. Ατιμη κοινωνια...

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Χιονιζει

Απο το πρωι χιονιζει αλλα τωρα αρχιζει να το πιανει. Χιονισε πολλες φορες φετος αλλα χωρις αποτελεσμα. Αυριο που προβλεπεται να ειναι ολα ασπρα θα βαλω και μια φωτογραφια. Δεν ξερω γιατι αλλα απο μικρος ειχα μια τρελα με το χιονι. Οπως ελεγε και ο Αποστολος απο το Νερο Που Καει "Θελω να πεφτει χιονι οταν χιονιζει"!

Προσθιος Συνδεσμος

Αυτο που δειχνει το βελακι ειναι ο προσθιος συνδεσμος. Anterior Cruciate Ligament (ACL).
Και μια γραφικη απεικονιση.
Ο υγειης προσθιος οπως φαινεται σε μαγνητικη.
Και ο κομμενος....
Χειρουργιο λοιπον, με 3-4 τομες, λιγο τρυπανισμα (δεν βαζω φωτο...) και αφου αφαιρεσουν τον κομμενο συνδεσμο θα παρουν μια ταινια απο τον οπισθιο μηριαιο (Hamstring) και θα την περασουν μεσα απο την τρυπα και θα την στερεωσουν στο πλαι με κατι "βιδες".
Ετοιμος ο νεος συνδεσμος!! Εδω να σημειωσω οτι ο προσθιος και ο οπισθιος συνδεσμος εχουν μια χιαστι διαταξη μεσα στο γονατο και για αυτο ανφερονται λανθασμενα ως χιαστοι. Ουτε χιαστος,ουτε χιαστοι, απλα ειναι χιαστι.

Χιαστι: Επιρρημα του τροπου που σημαινει σε σχημα Χ, σταυρωτα.

Ηρακλης - Ολυμπιακος 1-0

Επιτελους μια νικη σε σημαντικο παιχνιδι μετα απο πολυ καιρο.
Καλοι στο πρωτο ημιχρονο, πολυ κακοι στο δευτερο αλλα τυχεροι. Ωραιο πεταλο.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ψηφιακο Σχολειο Και Αλλες Μαλακιες

Η κατασταση στα σχολεια ειναι τραγικη. Το σχολειο ως θεσμος ειναι τραγικος με τον τροπο που λειτουργει στην Ελλαδα. Η εκπαιδευση γενικα ειναι τραγικη και η παιδεια ανυπαρκτη.
Πιστευω οτι μειζον προβλημα ειναι η ελλειψη κατευθυνσης και στοχου. Τι θελουμε απο το σχολειο; Τι θελουμε απο την εκπαιδευση; Τι θελουμε να φτιαξουμε; Τιποτα. Μονο οι δεικτες να πηγαινουν καλα. Να παρουν ολοι ενα χαρτι για να μην εχουμε αναλφαβητους (στους δεικτες). Τι θελουμε απο τα πανεπιστημια; Τιποτα. Να παρουν ολοι ενα χαρτι για να βγουν στη γυρα να βρουν δουλεια. Να ανεβουν και οι δεικτες.
Το ψηφιακο σχολειο μας μαρανε οταν οι μισοι καθηγητες - κυριως στην επαρχια - δεν ξερουν ουτε απο που ανοιγει ο υπολογιστης. Αλλα ειπαμε, να φτιαξουν οι δεικτες. Ειμαστε που ειμαστε τελευταιοι, αν μην το δειχνουμε κιολας.

Φουτσες!

(Φουστες)

Dear Diary 07-03-10 (Η Ρηξη)

Ημουν εξω απο τη μεγαλη περιοχη, απο αριστερα, η μπαλα ειχε κοπει απο τους αντιπαλους αμυντικους και ερχοτανε προς εμενα απο ψηλα. Σηκωσα το δεξι ποδι ψηλα εκτεινωντας τον μηρο προς τα εξω για να τη σταματησω. Τη βρισκω και με τη δυναμη που ερχεται μου εκτεινει την κνημη πιο εξω απο το μηρο. Κατεβαζω το ποδι για να στηριχτω και....ακουστηκε ενα κρακ σαν να εσπασε χοντρο κλαδι δεντρου. Αισθανθηκα οτι μου εφυγε το γονατο. Επεσα κατω και για μισο λεπτο δεν πολυκαταλαβαινα απο τον πονο και δεν μπορουσα να κουνησω καθολου το ποδι μου. Θυμαμαι μονο αυτους που ηταν λιγο πιο μακρια να ερχονται αμεσως και αυτους που ηταν κοντα να λενε "οχι ρε πουστη..." ή να γυρνανε απο την αλλη! Μολις εφυγε λιγο ο πονος αρχισα να αναρωτιεμαι τι θα δω αν σηκωσω το κεφαλι μου, ειχα αισθανθει οτι μου ειχε διαλυθει το γονατο και αρχισαν να μου ερχονται στο μυαλο φρικιαστικες εικονες απο τραυματισμους αθλητων, απο αυτες που κυκλοφορουν στο internet. Σηκωσα τη φορμα, ολα φαινοτανε στη θεση τους. Κουνησα λιγο μπρος-πισω την κνημη και κουνιοτανε. Καταλαβα.....πανε οι συνδεσμοι. Οντως, την Παρασκευη πηρα τη μαγνητικη που εδειξε πλρηρη ρηξη προσθιου χιαστου, συν μια οστικη θλαση στον εξω κνημιαιο κονδηλο, μια κυστη, καποιες αλλοιωσεις μηνισκων και κατι ψιλα.
Παει η λαμπρη καριερα μου! Τη Δευτερα θα παω στο γιατρο να δει τα αποτελεσματα και να μου πει τι θα ακολουθησει....

Avatar 3D

Μολις γυρισαμε, πηγαμε και ειδαμε το Αvatar σε 3D. Στην αρχη νομιζα οτι με ζαλιζε λιγο αλλα μετα το συνηθησα. Ωραια τα 3D effects, αν δεν καθομασταν τοσο πισω νομιζω θα ηταν καλυτερα. Ωραια και η ταινια συνολικα. Απο τις λιγες φορες που δεν βαρεθηκα σε τοσο μεγαλη ταινια.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ολες Οι Τζουλιες Της Γης

Να προσληφθει παραυτα η Τζουλια και η καθε Τζουλια στο δημοσιο.
Για να μειωθει το ελλειμμα και να γαμησει κι ο κοσμακης. Να γυρισει ο τροχος, να γαμησει κι ο φτωχος, που λεει κι λαος.

Οργη Και Θλιψη

Οργη και θλιψη να βλεπεις ενα ματσο γουρουνια να βιαιοπραγουν σε εναν ανθρωπο 88 ετων. Κι ας μην ηταν ο Μανώλης Γλέζος.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

'κονομησαμε

Θα χασει ο μικρομεσαιος ενα μισθο, θα δουν και οι ελευθεροι επαγγελματιες την κινηση να μειωνεται κι αλλο, θα ακριβυνει η ζωη κι αλλο και σωθηκαμε. Τουλαχιστον το προσχημα δεν ειναι τοσο γελοιο οσο λιγο καιρο πριν που λεγανε "θα πληρωσεις γιατι το αυτοκινητο σου ρυπαινει και εμεις ειμαστε οικολογοι αναπτυσσομενοι πρασινοι". Τωρα σου λενε, "δεν εχουμε και σ'τα παιρνουμε". Στα ισια, χωρις προσχηματα.
Και λες εσυ, "ενταξει η πατριδα θελει θυσιες, να δωσω, αλλα... τι θα παρω"; "Και ποτε"; "Για ποιο λογο να δεχτω"; Εδω δεν υπαρχει απαντηση. Ή μαλλον υπαρχει, "απ'τα τρια το μακρυτερο θα παρεις".
Ειναι βεβαιο οτι οι θυσιες θα ειναι χωρις αντικρυσμα για το λαο.
Και ειμαι βεβαιος οτι αυτος ο λαος οσο κι αν διαμαρτυρηθει, οσο κι αν απεργησει, οσο κι αν αντισταθει στο τελος θα κατακλυσει τις πλατειες κουνοντας σημαιακια κομματικα και θα χειροκροτησει τους ιδιους ηλιθιους και τους ιδιους κλεφτες. Και τιποτα δεν θα αλλαξει σε αυτη τη χωρα ποτε.

ΟΑΕΕ

Βλεπω τωρα στην τηλεοραση τον διοικητη του ΟΑΕΕ να λεει οτι το ταμειο ειναι σε δεινη οικονομικη θεση. Νομιζω θα ηταν καλη ιδεα να ανακοινωσουν μια εκπτωση της ταξεως ας πουμε του 10% για οσους προκαταβαλουν τις εισφορες τους για το ετος 2010. Οι εχοντες νομιζω θα επωφεληθουν και θα ωφελησουν και το ταμειο. Μαλλον ομως προτιμουν να ασχολουνται με αυτους που δεν εχουν και οχι με αυτους που εχουν.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Εχω Ενα Μυστικο....

Γυφτοι Cent!

Cyprous Hill


Shizei!!!

Blog-Ride

Ωραιος ο kagouras! Αγοραζεις Paysafe Cards με αποδειξη απο το περιπτερο. Κανεις καταθεση σε στοιχηματζιδικο site 500€ λ.χ. και στο καπακι μεταφορα στο λογαριασμο σου. Και εχεις 500€ αποδειξεις χωρις να αγορασεις τιποτα! (ισως υπαρχει και καποια προμηθεια καπου αλλα...λεμε τωρα)