Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

25 Χρονια Μετα....

Αστερας Τριπολης - ΗΡΑΚΛΗΣ 0-4 !!! Τελευταια φορα που κερδισαμε με 0-4 ηταν με αντιπαλο τον ΟΦΗ περιπου 25 χρονια πριν....Make my day...

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ε.Α.Β. (Εξερευνηση Ανθρωπινης Βλακειας)

Ετσι ειναι, καποια στιγμη θα φαινοταν το ποσο σκατα τα εχουν κανει αυτοι που κυβερνησαν εναλλαξ τα τελευταια 30 χρονια. Η πλακα ειναι οτι ακομα ολοι αυτοι εχουν υπερμαχους και φανατικους υποστηρικτες αναμεσα στους πολιτες. Ποση βλακεια πια...;

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Μεγαλειωδες Πειραμα

Σε ένα υπόγειο εργαστήριο κατάφεραν το ακατόρθωτο, να δημιουργήσουν τις πιο "καυτές" θερμοκρασίες που έχουν ποτέ μετρηθεί στο σύμπαν, 4 τρισεκατομμύρια βαθμοί Κελσίου!
Το μεγαλειώδες αυτό επιστημονικό επίτευγμα έγινε στο Εθνικό Εργαστήριο Μπρουκχέιβεν του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον πυρηνικό φυσικό Στίβεν Βίγκντορ.
Οι Αμερικανοί φυσικοί χρησιμοποίησαν έναν κυκλικό επιταχυντή βαρέων ιόντων (Relativistic Heavy Ion Collider - RHI), μήκους περίπου 4 χλμ., που βρίσκεται σε βάθος 4 μέτρων στο Άπτον της Νέας Υόρκης. Επιτάχυναν σχεδόν στην ταχύτητα του φωτός και προκάλεσαν από αντίθετες κατευθύνσεις δισεκατομμύρια συγκρούσεις ιόντων χρυσού, σε θερμοκρασίες που έφτασαν τα 4 τρις. βαθμούς Κελσίου.
Η θερμοκρασία που επιτεύχθηκε, είναι περίπου 250.000 χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από αυτήν που επικρατεί στην "καρδιά" του ήλιου μας. "Πρόκειται για την πιο καυτή ύλη που έχει ποτέ δημιουργηθεί σε εργαστήριο", σύμφωνα με τους ερευνητές.
Το επίτευγμα πραγματοποιήθηκε, και το αποτέλεσμά του παρουσιάστηκε σε συνέντευξη στην αμερικανική Φυσική Εταιρία. Αν και το πείραμα κράτησε πολύ λίγο (λιγότερο από ένα δισεκατομμυριοστό ενός τρισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου), δημιούργησε μεγάλη έξαψη στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, που θα το μελετά για χρόνια, ώστε να κατανοήσει καλύτερα πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν.
Η θερμοκρασία ήταν τόσο μεγάλη που έλιωσαν τα πρωτόνια και τα νετρόνια, δημιουργώντας μια "σούπα" από υποατομικά σωματίδια.
Οι επιστήμονες αναζητούν ανεπαίσθητες ανωμαλίες, που μπορεί να εξηγήσουν πώς και γιατί ξεπήδησε η αρχική ύλη μέσα από αυτή την πρωτογενή καυτή "σούπα" σωματιδίων. Παράλληλα, η έρευνά τους μπορεί να έχει πρακτικές εφαρμογές σε νέους τομείς όπως η "σπιντρονική", που στοχεύει στην κατασκευή μικρότερων, ταχύτερων και ισχυρότερων υπολογιστών.
Η ομάδα του Βίγκντορ πιστεύει ότι πέτυχε να αναπαράγει τη στιγμή ακριβώς πριν η "σούπα" κουάρκ-γλουονίων συμπυκνωθεί σε αδρόνια, τα σωματίδια της ύλης που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος. Κάτι συνέβη σε κλάσματα του δευτερολέπτου μετά το "Μπινγκ Μπανγκ" (πριν από 13,7 δισ. χρόνια) και υπήρξε μια ανισορροπία, η οποία ευνόησε την ύλη σε σχέση με την αντι-ύλη. Αν δεν είχε υπάρξει αυτή η "ανωμαλία", η ύλη και η αντι-ύλη θα είχαν αλληλεπιδράσει μεταξύ τους και θα είχαν σχηματίσει ένα σύμπαν από καθαρή ενέργεια και μόνο-χωρίς ύλη. Αντίθετα, σταδιακά η ύλη ψυχράνθηκε και σχημάτισε πρωτόνια και νετρόνια, για να δημιουργήσει τον κόσμο γύρω μας.
(Πηγη: News247)
ΥΓ. Αυτοι στο cern τι να κανουν αραγε;

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Dear Diary 15-02-2010

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεω. Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί "καθαρίζονταν" πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.
Εγω παντως εχθες καθαρισα απο την τηλεοραση. Πηγαμε σε ενα χωριο, την Επισκοπη Ημαθιας, στους γονεις της κουμπαρας Ολγας χθες το απογευμα και γυρισαμε σημερα το απογευμα. Φαι, καθισιο και καθολου τηλεοραση. Σωτηρία του μυαλου. Καθολου τηλεοραση, ουτε ληστειες, ουτε χρεωκοπιες, ουτε μαλακιες.
Και μιας και αναφερθηκα στην Επισκοπη, το πιο αξιοσημειωτο ειναι στο χωριο ειναι η εισοδος της εκκλησιας οπου ο σταυρος μοιαζει να κλαπηκε απο τον Ερυθρο Σταυρο!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Τσακαλακια!


Δειτε το ολο. Παρτι στο Ιραν το 1991 με breakdance και γνησια καγκουρια. Highlight ο τυπος με τις πατεριτσες που εμφανιζεται μετα το 4:00 και κοιταει συνεχεια στο ταβανι.Στο 5:47 καταλαβαινουμε το γιατι. (Πηγη freddos)

8 Χρονια Ανεργος

Δεν ηθελα να ποσταρω τιποτα για να μη φυγει απο την οθονη το βιντεο με τον Αντρεα τον ανεργο....Τελικα το εβαλα και στη διπλανη στηλη για να το βλεπω οποτε μπαινω στο blog. Το εχω δει πανω απο 200 φορες και ακομα γελαω οταν το βλεπω.