Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Facebook

Καλα αυτο το facebook δεν ειναι λιγο μπουρδα?

Ακριβεια!

Το γνωστο σουπερ μαρκετ "Φαφουτης" εχει υαλοκολησει στις βιτρινες υποκαταστηματος του αφισες με συνθημα " Ο Φαφουτης συντασσεται με τον καταναλωτη στη μαχη κατα της ακριβειας (!!!) ριχνοντας τις τιμες 3% στο χ ειδος, 5% στο ψ κ.ο.κ." Τι λες ρε μεγαλε Φαφουτη; Να μας ελεγες δηλαδη και ποιος δημιουργει αυτη την πουτανα την ακριβεια που εσυ πολεμας... Το οτι προσλαμβανεις ως επι το πλειστον ημιαπασχολουμενους και τους πληρωνεις με τρεις κι εξηντα να υποθεσω οτι ειναι μαχη κατα του πληθωρισμου και της ανεργιας, ε; Γεια σου ρε Φαφουτη ευεργετη.

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

ΘΥΜΑΣΑΙ; - 1914 - Κ. Καρυωτακης (1896 - 1928)

ΘΥΜΑΣΑΙ;
Ο ηλιος εσκορπιζε το γελιο του στη δυση
και χαριζε το κοκκινο, τ' αποκοσμο του χρωμα
στον ουρανο, στη θαλασσα, σ όλοκληρη τη φυση,
στη λαμπερη σου τη μορφη και στη ματια σ'ακομα.

Το κυματακι προβαινε μ' αμετρητο καμαρι
κι ατελειωτο κι αστειρευτο ξεσπουσε στο γιαλο
φιλουσε δω την αμμουδια με ζηλεμενη χαρη
και εκει το ποδαρακι σου, το κυμα το τρελο.

Δειλα δειλα με κοιταξες, της παρθενιας το βλεμμα
καταλαβα τι γυρευες, γλυκια μου καστανη.
Σ'αγκαλιασα, σε φιλησα - αληθεια΄ναι ή ψεμα; -
εριγησες, εριγησα - ω μαυρη ηδονη!

Ο ηλιος εβυθιστηκε στης θαλασσας τα βαθη,
κι απλωθηκε τριγυρω μας - θυμασαι; - σκοτεινια.
Ησυχασε η θαλασσα, το κυματακι χαθη,
η φυσις μαυροντυθηκε - χαμενη παρθενια!

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Παξος, the slideshow

Παξος, παραλειπομενα...

Ξεχασα να αναφερω κατι σημαντικο, δεν υπαρχει ελληνικος τυπος στο νησι, ουτε καν σταυρολεξο! Δεν ειναι απαραιτητα κακο αλλα ενα σταυρολεξακι... χρειαζεται. Επισης για τις τιμες, πινεις φτηνα, τρως με 15€ το ατομο - νορμαλ φαι, οχι αστακο. Οσοι πατε στον Αντιπαξο,στη δευτερη παραλια - Βουτουμι λεγεται,να ανεβειτε στην ταβερνα που ειναι ψηλα και να φατε "το πιατο του ψαρα". Τρωνε 2 ατομα με κατω απο 20€, τα φτηνοτερα ψαρικα που εχω φαει εξω. Σας χρωσταω ενα slideshow...

Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

SUPER!!

Παααρα πολυ ωραια! Ανακαλυψα αυτο το box που βλεπετε στο δεξι μερος της σελιδας. Ξεκιναω λοιπον να σας βαζω μουσικες προτασεις και αγαπημενα τραγουδια που μπορειτε να τα κατεβασετε ελευθερα! Δεν ειναι τσαμπα, καπου $80 το χρονο μου στοιχιζει, για αυτο... πειτε και ενα ευχαριστω!
Για να δειτε τον πληρη τιτλο και τον καλλιτεχνη, βαλτε το ποντικι πανω στο ονομα του αρχειου. Για να παιξει...just click. Enjoy...

Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

ΣΟΥΣΟΥΡΟ ΚΑΦΕ, Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ

Πριν λιγες μερες ξεκινησε η κατεδαφιση με ενα προχειρο παρτυ κατεδαφισης (!), οπως αλλωστε πολλα πραγματα γινοταν προχειρα εκει. Ετσι του ταιριαζε. 19 Οκτωβριου ανοιξε, λιγες μερες μετα εκανα και τα πρωτα βηματα ως dj, μεγαλες δοξες εζησε μεχρι τα τελη της δεκαετιας του '90. Πολλες αναμνησεις.
Τωρα στεγαζεται προσωρινα ακριβως απεναντι - Βοσπορου κατι - μεχρι την οικοδομηση του νεου.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Παξος και ξερος Νο2 "Η Επιστροφη"


Και τωρα?

Ωραια περασαμε, ανακαλυψα και μερικες παραλιες που δεν ηξερα,αξιολογοτερη το Μαρμαρι,στα βορειοανατολικα. Στα δυτικα, με τη βοηθεια του Κωστα που εχει το καφενειο στα Μαγαζια και μας υπεδειξε το σωστο μονοπατι, πηγαμε στον Ερημιτη και με το αυτοκινητο (μετα απο ενα σημειο με τα ποδια) παρολο που λεγεται οτι πας μονο με βαρκα.

Το καφενειο του Κωστα - Καφενειο "Ο Μπουρναος"- στο χωριο Μαγαζια εχει τη δροσεροτερη αυλη του νησιου, ωραιο ουζο και μεζε, ο ιδιος ειναι καλη παρεα, εχει καλες πληροφοριες και μια σκυλα, τη Ραντα, που συνεχως σου φερνει ενα νερατζι για να της το πεταξεις και να στο ξαναφερει κ.ο.κ.

Στο Μαρμαρι πας απο την παραλια του Λογγού, με τα ποδια.

Ο Αντιπαξος σταθερη αξια. (Photo)

Θα βαλω αργοτερα και ενα slide show.

Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Ανακαινιση

Εκανα και μια μικρη ανακαινιση μετα απο ενα χρονο μαυριλας η οποια με κουρασε και ετσι τωρα επελεξα το χρωμα του κατουρημενου βρακιου. Hope you enjoy it!

Παξος και ξερος!

Λιγες μερες μεινανε. Την Κυριακη φευγω για μια βδομαδουλα στους καταπληκτικους Παξους μαζι με τη Μυρτω. Αντε γιατι επηξα!

Λογικο και επομενο ηταν

στην πολη που ζει και βασιλευει ο Ψωμιαδης, ο Παπαγεωργοπουλος και ο Ανθιμμος να ανβληθει η γυμνη ποδηλατοδρομια με παρεμβαση των μπατσων.

Εφαγα φλας (δεξι, μπροστινο)

Εβλεπα τιβι προχθες και πετυχα μια ταινια με τον ICE-T. Τον ειχα ξεχασει. Απο το 1992 που εκανε θραυση με τον ομωνυμο δισκο και τη νεοσυσταθεισα μπαντα του (Bodycount - 1992) τοτε που πηγαινα λυκειο ηθελα να παρω το cd. Το πηρα σημερα! Ο τυπος τα σπαει.
Πηρα επισης και Cramps (...Off The Bone - 1987, 1998), ενα cd που εδω και χρονια ηθελα και παντα αμελουσα να το αγορασω. Το ιδιο και για τους Rage Against The Machine (Rage Against The Machine - 1992). Μαζι με αυτα, Jesus and Mary Chains (Stoned And Dethroned - 1994), Dream Syndicate (The Days Of Wine And Roses - 2001), Cracker (Kerosene Hat - 1993).
Γαμωτο μουσικαρες ακουγαμε τοτε και τα ακουγαμε στο ραδιο, στην τιβι, στα παρτι..........
Τωρα ανοιγεις το ραδιο και την τιβι και σου ερχεται εμμετος.